Norsk Dyrehelse

I jungelen av kosttilskudd til hund så er det lett å gå seg vill. For vet du egentlig hva akkurat din hund trenger?
Et kosttilskudd har til hensikt å forbedre helsen og/eller prestasjonen til din hund.
Brukes et kosttilskudd riktig så kan det gi store positive forandringer for din hund. Bedre restutisjon etter trening, minsker symptomer på leddplager, kan redusere muskelsvinn ved bruk av kortison, blankere pels, bedre immunforsvar, sterkere kropp osv osv.
Men kosttilskudd kan også brukes feil og gi plager for hunden, og være bortkastet penger. Derfor er det viktig at man setter seg godt inn i de ulike kosttilskuddene og velger det som passer for akkurat din hund. Det som brukes av andre fungerer ikke nødvendigvis for din hund.
Jeg får stadig spørsmål om kosstilskudd og har satt meg godt inn i fordeler og ulemper. Derfor har jeg nå blitt forhandler av Norsk Dyrehelse sine produkter.
Dette er produkter jeg selv har brukt i lang tid, som jeg kjenner godt og som jeg ønsker at flere hunder skal få gleden av å prøve.
Husk: et kosttilskudd fungerer ikke optimalt om hunden får et fôr som ikke er tilpasset individet. Det er derfor svært viktig med et godt fôr som grunnmur i hundens helse.
 
Medlemmer av NWPC (Norwegian Weight Pull Club) får 20% avslag på ordinær pris som en del av sponsorprogrammet 2022.

Nypepulver 500 g

Nypepulver er ett tilskuddsfòr som kan gi økt energi. Nyper er rike på antioxidanter som kan hjelpe dyrets kropp å forsvare seg mot frie radikaler som bryter ned celler og framskynder aldring. Nyper kan styrke immunforsvaret, og er dessuten rik på C-vitamin. Nyper kan bidra til rørlige og smidige ledd hos hund og katt.

Kan også brukes på tispe i forbindelse med fødsel for å gi ekstra energi.

Innhold: Nypepulver fra Chile. (98% skall)

Mer info HER.

199 kr

 

Kelp 500 g

Kelp er et tilskuddsfôr som inneholder vitaminer, mineraler og aminosyrer for å fremme dyrets almenhelse og velbefinnende. Vitamin 1,B1, B2, B3, B12, C, E.
Kalcium, kopper, jod, jern, litium, magnesium, fosfor, kalium, selen, kisel, svovel, zink, krom, kobolt, mangan, niacin, riiboflavin, sodium).

Kelp kan  bidra til å styrke motstandskraften mot infeksjoner, og er et populært produkt når det gjelder pels og klør. Fremfor alt gjelder dette hunder som har redusert pigmentering,  for eksempel vintersnute eller er rosa i munnen. Veldig fin å bruke dersom hunden har klør som har lett for å sprekke.

Kelp kan også bedre munnhelsen og motvirke "hot spots"/våteksem.

Innhold: Grisetangpulver

Mer info HER.

149 kr

Blodpulver 800 g

Blodpulver kan hjelpe til å forbedre pelskvaliten. Blodpulver kan også være bra for muskelmassen til hardt arbeidende dyr, som løps- og jakthunder samt til ungdyr, drektige dyr og de som mosjonerer mye. Blodpulver kan også  fungere utmerket som jerntillskudd til tisper i forbindelse med løpetid og gjennom eventuelt innbilt drektighet.

Mange bruker blodpulver blandet med vann i sine viltspor. Eller som krydder på maten til matkranglende/småspiste hunder.

Innhold: Blodmel fra okse  (hemoglobin 100%)

Mer info HER.

199 kr

Anti Plack 335 g

Anti Plakk fra Norsk Dyrehelse kan motvirke plakk, tannstein og dårlig ånde.

Innhold:

Blæretang (Fucus vesiculosus) er et naturlig vekstevne fra havalger. Ingrediensene tas opp i blodet og sammen med dyrets eget spytt dannes en sammensetning som gjør at tannsteinen kan brytes ned og gjøre det vanskeligere for nye belegg å feste seg. Det er velkjent at en god spyttproduksjon hos dyr kan bidra til å støte bort de bakterier som gir opphav til plakk og tannstein.

Koralkalk: for å bidra til å  styrke tennene og hjelpe til å forhindre tap av ben rundt tannkjøttet.

Vitamin –C: for kollagendannelse som har betydning for et sunt tannkjøtt.

Zink: Kan motvirke dårlig ånde, og kan binde illeluktende svoveldannelser.

Innhold: Blæretang (fucus vesiculosus), koralkalk, Vitamin-C (Kalciumaskorbat), zink

Mer info HER.

229 kr

Mave-Tarm 200 g

Kostfiber for en stabil mave.
Mave-tarm er frø som inneholder rikelig med kostfiber for mavens normale funksjon.
Vi anbefaler å alltid kontakte veterinær med mavebesvær for hund og katt.

Innhold: Psylliumfrø (Psyllium Husk)

Mer info HER.

199 kr

Lakseolje 500/1000 ml

Lakesolje fra Norsk Dyrehelse med sitt nyttige innhold av Omega-3-6,  kan bidra til dyrets hjerte-og karhelse, samt leddenes funksjon. Kan også være bra for hud, sprukne poter, flassing og matt pels. Omega-3 er en nødvendig fettsyre for cellenes funksjon og har en positiv innvirkning på konsentrasjon- og nervsystemet.

Laksoljen fra Norsk Dyrehelse kommer fra fersk norsk kvalitetslaks og er et naturlig produkt. Med de berikende langkjedede Omega 3 fettsyrene med sitt høye innhold av de livsnødvendige fettsyrene EPA og DHA, kjente for å ha velgjørende effekter på hund och katt. Ditt husdyr kan tilgodegjøre seg lettere Omega 3 fettsyrene EPA och DHA enn Omega 3 fra vekstriket.

Innhold: kaldpresset lakseolje fra Norge.

Mer info HER.

500 ml 169 kr/ 1000 ml 279 kr

Sport 270 g

Sport fra Norsk Dyrehelse inneholder MSM, C-vitamin samt aminosyrene
Glutamin, Beta-Alanin, L-Arginin,BCAA 2:1:1, Leucin, Isoleucin, Valin

Vad er aminosyrer?

Aminosyrer er byggstener i proteinen, som bygger opp alt levende liv og klarer kroppens alle funksjoner.

Aminosyrer gjennom maten
Aminosyrer kan ikke – slik som f.eks. fett – lagres i kroppen. Her trengs en kontinuerlig tilførsel.
En bra kost med rett sammensetning er en grunnforutsetning.
Men ettersom alle de livsviktige aminosyrene må tilføres i rett mengde og på samme gang er ofte kost ikke tilrekkelig og mange hunder spiser idag en altfor ensidig kost.

Tilgang til aminosyrer leder til mer muskelprotein
Hele tiden pågår proteinnedbrytning og proteinsyntesen (dannelse av protein) i dyrets kropp.
Forskjellen mellom nedbrytningen og dannelsen av protein i muskler kalles ibland for muskelproteinbalanse.
Gjennom å gi dyret aminosyrer kan du øke proteinsyntesen ytterligere, noe som  kan lede til en enda mer positiv muskelproteinbalanse.
Om dyrets proteinbalanse i gjenomsnitt har vært negativ gjennom en dag så har det blitt brutt ned mer protein enn det dannes. Men om proteinbalansen har vært positiv så har det blitt dannet mer protein enn det  som har brytet ned. Hunder som trener hardt riskerer å ikke få i seg tilrekkelig med aminosyrer (proteiner) fra foret uten her må det tillsettes å gi ge dyret kjøtt, kylling eller fisk hver dag. Hunder som skal prestere, jakte, svømme, løpetid osv, krever mer protein enn vanlig. Ellers fins det stor risk for avmagring og tap av muskelatur.

MSM er en svovelblanding  som kroppen bruker for å reparere og skape nye celler. Gjennom å komplettera kosten med MSM, så fyller du på hundens svovellager og kan få en piggere og et mer velbefinnende dyr. MSM anses være positivt for leddene og musklenes oppbyggning og en raskere restitusjon.

C-vitamin

C-vitamin bidrar til normal kollagendannelse som har betydelse for blodkar, benstammen och bruskets normala funksjon. C-vitamin bidrar till normal energiomsettning.
C-vitamin bidrar till immunsystemets normale funksjon.
C-vitamin bidrar till å beskytte cellene mot oxidativ stress.

Ingredienser: MSM (Metylsulfonylmetan), L-Glutamin, Beta-Alanin, L-Arginin, BCAA 2:1:1 (Leucin, Isoleucin,Valin), Vitamin-C (kalciumascorbat).

 Mer info HER.

299 kr

Pro-X 300 g

Pro-X er et proteinpulver til unghunder og voksne hunder for næring til musklene. Den kan gi din hund mer energi, bedre prestasjon, kondisjon og utholdenhet.

Pro-X er velsmakende, lettopptakelig for hunden og har lav allergipotensial. Anbefales til hunder over 12 månader. Pro-X erstatter ikke hundens daglige matinntak.

Proteiner har dokumentert effekt på kroppen.

  • Protein bidrar til å opprettholde muskelmassen.
  • Protein bidrar til å øke muskelmassen.
  • Protein bidrar til å opprettholde normal benstruktur.

Pro-X kan med fordel brukes til hunder som går på kortison, da dette bryter ned muskelmasse. Pro-X kan derfor hjelpe til med å redusere muskelsvinn i forbindelse med medisineringen.

OBS! Pro-X bør ikke brukes til valper av stor rase som er i rask vekst. Dette for å forhindre Panosteitt. Les mer om lidelsen HER.

Innhold: Proteinpulver fra insekter (black soldier fly – svart soldatfluga)

Mer info HER.

239 kr

Væskeerstatning 400 g

For opprettholdelse av væskebalansen.

Norsk Dyrehelse sin væskeerstatning er utviklet for å gi din hund raskere gjenoppretting av væskebalansen og de viktigste elektrolyttene som trengs for å få tilført nok væske etter for eksempel hardt arbeid.

Kan med fordel brukes til hunder som drikker dårlig.

Innhold: Glukose, maltodekstrin, kaliumklorid, kalsiumsitrat, natriumklorid, natriumsitrat, magnesiumsulfat, sinksulfat.

Mer info HER.

199 kr

Multi-Flex 140 g

Multiflex er et tilskudd som inneholder en spesialblanding med verdifulle næringsstoffer som kan være bra for en god leddhelse på lang sikt. Multiflex kan være bra for leddhelsen og dens normale funksjon, og er byggestener for leddbrusken.  Multiflex kan gi økt utholdenhet, og kan  virke lindrende på leddplager.  Multiflex kan også gis forebyggende til hardt arbeidende hunder.

Innhold: Glukosaminsulfat 2kcl, Metylsulfonylmetan, frystorkat pulver fra Grønnleppemussling, L-arginin, Kondroitinsulfat, Kalciumaskorbat (C-vitamin), Mangan

Mer info HER.

279 kr

Leddsupport Vet 140 g

For rørlighet og smidige ledd
Led Support Vet fra Norsk Dyrehelse er et kraftfullt kosttilskudd  for hund og katt.

Dette kosttilskuddet inneholder alle de viktige ingrediensene for å gi hunder med HD, AD, Spondylose og andre leddrelaterte lidelser et lettere liv.

Innhold: Glukosaminsulfat 2 kcl, Metylsulfonylmetan, frysetørket pulver av Grønnleppemussling, kondroitinsulfat,
hydrolyserat kollagen(type II), kalciumaskorbat (vit-C), Hyaluronsyre.

Mer info HER.

279 kr